fbpx

A kerékpározás jótékony hatásai

A kerékpározás jótékony hatásai
2020-06-04 pacific.cycles
In Hírek

A kerékpározással fokozzuk az állóképességünket. Az egyik legjobb sport, amit akár a városban, akár a természetben, de akár a szobánkban tv nézés közben is űzhetünk. Bringázás közben zsírt égetünk el és erősítjük izmainkat, így az alakformálásunkért is tettünk valamit, hogy a legjobb formánkban jelenhessünk meg. Nem utolsó sorban, ha kerékpárral közlekedünk, akkor a környezetünkért is sokat tehetünk.

Kerékpározni költséghatékonyan

Ha a városi közlekedést vesszük alapul, akkor a kerékpár a legolcsóbb megoldás. Egy autót nemcsak megvásárolni, de a fenntartásának költségeiről is gondoskodni kell, nem is beszélve az üzemanyagról. Egy kerékpárhoz lényegesen olcsóbban hozzájuthatunk, a fenntartási és javítási költségei jóval alacsonyabbak, és a nagyobb költségek, mint a súlyadó, vagy a kötelező biztosítás sem nyomja a vállunkat, csak úgy, mint a parkolás.

Kerékpározni egészséges

Ha rendszeresen kerékpározunk, akkor sokat teszünk az egészségünkért is. A kerékpározás a legjobb fogyókúra, és csökkenti a szívinkfarktus, illetve az egyéb megbetegedések kockázatait is. Az aktív életvitel és a rendszeres mozgás következtében, erősödik az immunrendszerünk, így jobban védve vagyunk a különböző virusos, vagy baktériumok okozta fertőzések ellen is.

Kerékpározni jó

Egyetlen más közlekedési eszköz sem képes arra, amire a kerékpár igen. Egy kemény nap után hazakerékpározni frissítő hatású. Talán gyerekkorunkban, amikor első alkalommal tettük meg segítség nélkül azt a néhány métert bringával, amikor első alkalommal tapasztalhattuk meg a „képes vagyok rá” élményét. Az ilyen élmények óriási szerepet játszanak az egészséges lelki fejlődés során. A kerékpározás adta szabadság öröme megfizethetetlen. A mozgás megnöveli az agyban az endorfinszintet, aminek következtében kellemes érzés jár át minket, de az is nagyszerű élmény, hogy ha az ember tudja, hogy aznap tett valami fontosat az egészségének megőrzése érdekében.